Koppla av från verkligheten ett tag


Om huset

CASA SAGA ligger i Playa Flamenca strax söder om Torrevieja vid Medelhavet i det område som heter Costa Blanca.

Huset är byggt 2006 och är 97m2 stort ( totalt), med 2 sovrum, 2 badrum, vardagsrum ( som också kan användas tillfälligt som ett tredje sovrum) och kök. I huset finns en altan på framsida i gatunivå, balkong och stor takterass där man kan njuta av solen hela dagen. På gården finns egen parkering samt ett uteförråd med cyklar och diverse strandprylar.

I huset finns TV och möjlighet till internet. 

Vill man ta sig ett dopp i poolen ligger den bara 50m från huset. De många Blå flaggade medelhavsstränderna ligger innom promenad avstånd och den lokala busstrafiken går också nära. Det stora shoppingcentret La Zeni Boulevard ligger på bara 500m avstånd från huset.

Varje lördag samlas man till en stor marknad på granngatan och där kan man handla t.ex. lokalt odlade produkter. 

För dom som har golfande som intresse finns det ett stort antal golfbanor innom ett bekvämt avstånd. Reservera på förhand så blir det förmånligare : https://www.thegolffactory.es/

COSTA BLANCA FÖR BÅDE KROPP OCH SJÄL. Världshälsoorganisationen, WHO, klassar Costa Blanca kustremsan som ett av världens mest hälsosamma ställen att bo på. Detta beror delvis på de många soldagarna, ungefär 320 per år, dels på värmen som fördelar sig ovanligt jämnt över hela året med en medeltemperatur på nästan 18 grader Celsius. Det milda klimatet lockar också hit många personer av hälso skäl. Reumatiker och andra med värk- muskel eller ledbesvär mår bättre här.

I Torreveija med omnejd är förhållandena extra gynnsamma tack vare de saltsjöar som omger staden. ( källa: www.spanienbo.se)

Hälsovård
Många nordbor tror fortfarande att den nordiska hälsovården är den bästa i världen. Trots det anser största delen av de nordbor som bor i Costa Blanca att den Spanska hälsovården är bättre. Speciellt därför, de som arbetar innom den Spanska hälsovården är om inte bättre, minst lika bra utbildade och kompetenta, men också därför att köerna, för att få vård är inte lika långa som i Norden.
Då du vistas tillfällit i Spanien, har du rätt till nödvändig sjukvård på samma vilkor som de som är där fast bosatta, om du har ett Europeiskt sjukvårdskort. Med kortet erhåller du vård till sammapris och på sammavis som de fast bosatta. Den Spanska sjukvården är gratis. Beställ ditt sjukvårdskort i godtid från folkpensionsanstalten innan din resa till Spanien.


Slänga sopor: Enligt Spansklag är det tillåtet att kasta sopor endast under vissa tider, på grund av värmen . Ifall matrester ligger länge i värmen kan dom börja lukta och dra till sig skadedjur. Kolla länken följer du inte tiderna kan det bli böter.

https://spanishnewstoday.com/failing-to-observe-spanish-bin-laws-can-mean-a-large-fine_21567-a.html#.VaItihEViUk